De kinderchiropractoren bij Chiropractie Mulder in Waalwijk en Tilburg richten zich op een gezonde wervelkolom en goed functionerend zenuwstelsel bij baby's en kinderen.

Bevallen

Bevallen is iets dat je vrijwel niet kunt plannen en waar je moeilijk plannen voor kunt maken! Je weet niet wanneer het gaat gebeuren en hoe het gaat verlopen. Het is afhankelijk van vele factoren en soms lijkt het een kwestie van geluk hebben.

Toch kun je wel proberen om zoveel mogelijk omstandigheden gunstig te krijgen. De toestand van het bekken is er één van. Het bekken biedt steun en stabiliteit aan ons lichaam. Maar ten tijde van de bevalling is die steun niet de belangrijkste taak meer. Het bekken moet zich op dat moment zo openen dat het geboortekanaal toegangelijk wordt voor het passeren van de baby. Mochten er blokkades bestaan in het bekken, dan zal dit zich veel moeizamer openen, wat de bevalling bemoeilijkt.

Een belangrijke taak van de chiropractor is het controleren van het bekken en het vrijmaken van blokkades. Dit kan tot heel kort voor de bevalling nog plaatsvinden. Een chiropractor heeft de kennis en de mogelijkheden om de zwangere vrouw in alle fases van de zwangerschap te behandelen. Direct na de bevalling is de belangrijkste taak van het bekken weer steun te bieden. Ook dit gaat veel beter met een goed onderhouden bekken.