De kinderchiropractoren bij Chiropractie Mulder in Waalwijk en Tilburg richten zich op een gezonde wervelkolom en goed functionerend zenuwstelsel bij baby's en kinderen.

Geef baby’s ruimte om te bewegen!

Babytijd is dé tijd van groei en ontwikkeling. Beweging is een voorwaarde voor een goede lichamelijke ontwikkeling.

Gelukkig doen kinderen niets liever dan bewegen, ze ontdekken niet alleen zichzelf, maar ook de rest van de wereld. Dankzij al dit bewegen ontwikkelen kinderen zich niet alleen op motorisch, maar ook op cognitief en sociaal gebied. Hiervoor is een goed werkend zenuwstelsel van groot belang, maar dit zenuwstelsel moet wel gebruikt én uitgedaagd worden! Er moet bewogen worden!

Belang van bewegen geldt voor alle leeftijden! Het begint zelfs niet pas als een dreumes gaat kruipen of bij een peuter die rond dartelt. Dit begint al veel eerder. Een baby moet al op jonge leeftijd de ruimte krijgen om te bewegen. We zijn ons er ondertussen allemaal wel van  bewust dat een baby niet te lang in een maxicosi mag liggen. Maar er zijn nog vele andere momenten waarop we alert moeten zijn.

Het allerbeste ligt een baby op een platte ondergrond met genoeg ruimte om te bewegen. Ongemerkt zijn er heel wat momenten dat een baby niet genoeg ruimte heeft. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar de bak van de kinderwagen? Heeft een baby genoeg ruimte om lekker met zijn of haar armen te zwaaien en met de benen flink te trappen? De ouderwetse kinderwagen had een heerlijk grote bak waarin kinderen lang konden liggen. Nu komt het voor dat baby’s al op 4 of 5 maanden in de zithouding worden gelegd terwijl het lichaam daar nog helemaal niet aan toe is. Ook de wipstoeltjes, die tegenwoordig nog vaker ingezet  worden omdat ze fijn op hoogte zijn, biedt een kindje geen mogelijkheid om lekker vrij te bewegen en dús te ontwikkelen. Speciale ligkussens voor baby’s horen ook in dit rijtje thuis. Leg ze er niet te lang in, ze beperken de bewegingsvrijheid. Een box, een kleed, een veilige plek om te liggen en spelen dat is wat baby’s nodig hebben!