De kinderchiropractoren bij Chiropractie Mulder in Waalwijk en Tilburg richten zich op een gezonde wervelkolom en goed functionerend zenuwstelsel bij baby's en kinderen.

Hoofdpijn bij kinderen

Hoofdpijn is naast rug- en nekklachten één van de meest voorkomende klachten die wij chiropractoren behandelen. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen bezoeken regelmatig ons spreekuur met hoofdpijnklachten. Het is een belangrijk signaal dat je goed door onze nek specialisten kunt laten beoordelen, om te ontdekken waardoor de klacht wordt veroorzaakt.

Het betekent zeker niet meteen dat er iets ernstigs aan de hand is. Bij kinderen - vooral meisjes - tussen de zeven en twaalf jaar zou de oorzaak wel eens kunnen liggen in te weinig drinken. Dit vochttekort geeft een verhoogde concentratie afvalstoffen in het lichaam en dat veroorzaakt zo hoofdpijnklachten. Een simpele, doeltreffende oplossing is elke dag minstens een extra flesje water drinken. Geef een leuke sportfles of bidon mee naar school en spreek af dat deze leeg thuis moet komen.

Een andere factor die bekeken moet worden is het zicht. Werken beide ogen wel goed of ligt er daar mogelijk een probleem? Een oogcontrole is bij hoofdpijnklachten altijd aan te raden. Een bril kan soms wonderen doen!

Tegenwoordig brengt de jeugd steeds meer en steeds jonger tijd door op een smartphone of tablet. De houding waarin ze dan vaak lange tijd achtereen zutten geeft een verkramping in de nekspieren, schouders en armen. Deze spierspanning kan een oorzaak zijn van hoofdpijn. Beperk de social-media tijd en laat ze nog lekker even bewegen voor of na het avondeten!

Hoofdpijn kan - net als bij volwassenen - ook veroorzaakt worden door problemen in de nek. Is uw kind lelijk gevallen, of heeft het ooit een hersenschudding of ander nekletsel opgelopen? Dan is het erg verstandig om een van onze kinderchiropractoren te consulteren. Wij zijn rug en nek specialist en kunnen zodoende goed beoordelen waar de knelpunten zitten, advies geven en eventueel met behandeling het probleem aanpakken.