De kinderchiropractoren bij Chiropractie Mulder in Waalwijk en Tilburg richten zich op een gezonde wervelkolom en goed functionerend zenuwstelsel bij baby's en kinderen.

Bekkeninstabiliteit en andere klachten

Eén van de bekendste zwangerschapsklachten is bekkeninstabiliteit. De versoepelde banden en spieren geven minder steun, waardoor wervelkolom en bekken uit hun evenwicht kunnen raken. Er ontstaat dan een spanningsopbouw in de spieren en gewrichten met als gevolg rug‐ en bekkenklachten en soms ook zwangerschapsischias.

Chiropractische behandelingen kunnen de wervelkolom en het bekken beter positioneren en hun normale bewegingsvrijheid teruggeven. Bijkomend voordeel is dat het bekken zo ook in de optimale stand komt voor een blokkadevrij geboortekanaal bij de bevalling.

Meestal komt het herstel van de normale conditie van de gewrichtsbanden spontaan op gang na de zwangerschap, zodra de aanmaak van hormonale stoffen stopt. Dit is een verstijvingproces van het bekken. Een extra controle door een chiropractor gedurende deze fase kan een verkeerde verstijving van het bekken voorkomen.