De kinderchiropractoren bij Chiropractie Mulder in Waalwijk en Tilburg richten zich op een gezonde wervelkolom en goed functionerend zenuwstelsel bij baby's en kinderen.

Tips voor houding en beweging

Blijven bewegen tijdens de zwangerschap is van groot belang. Sporten in het begin van de zwangerschap kan geen kwaad. Wel kan het zijn dat er de energie tijdelijk voor ontbreekt. Ook het tweede trimester is geschikt om in beweging te blijven. Pas deze sportactiviteiten aan als iets oncomfortabel voelt.

Naast bewegen is een goede houding belangrijk om fit door de zwangerschap te komen. Door het versoepelen van de gewrichtsbanden en gewichtstoename worden onderrug en bekken extra belast. Denk eraan om bij stilstaan en lopen je baby zoveel mogelijk 'dichtbij je te dragen'. Hierbij kantel je het bekken licht en worden de buikspieren licht aangespannen.

Wissel zitten regelmatig af met bewegen. De baby heeft zeker in het laatste trimester beperkte ruimte om te kunnen bewegen. Zeker als de baby in stuit ligt is het belangrijk om het de ruimte te geven om te kunnen bewegen en zo te kunnen draaien in de juiste positie. Zeker in het laatste trimester is het belangrijk om in beweging te blijven, regelmatig te wandelen of er met de fiets op uit gaan. Het zorgt voor meer energie, het verbetert de bloedsomloop, beperkt overtollige kilo's, het vermindert duidelijk de kans op rugklachten en helpt over het algemeen bij een sneller herstel na de bevalling.

Slapen kan een probleem zijn, zeker buikslapers hebben vaak moeite om een goede houding te vinden. Rugligging is meestal ook niet de meest comfortabele positie. Blijft over de zijligging. Voor een goede positie van het bekken is het raadzaam om een dun kussentje tussen de knieƫn te leggen.